Cazare Sacele, Brasov  – Yooodeleeei Ihuuu pană sus, pe creste!

No, dragilor, vara s-o dus. Da’ nu-i bai, că-n Ardeal mere mai lent.

Drept îi că după Sfânta Mărie, soarele-i mai molcom da’ tot blând pune fainoșag pe creste. De pe costișă, în curând se vede arămiul toamnei în pastel cu rămășița verdelui ce-a fost și companie bună ai să găsești la Bella Vista într-un pahar din vinul ghiurghiuliu de ți-o veni să cânți mai ceva ca Măria Tănase – diridiridiridaridari da’știi tu, călătorule, ce vreau sa zic.

Până la vin, însă, mai avem de mâncat… un mic, un wuerst, un strudel. Că la vestitele poale ale Tâmpei, orășenii gălăgioși sărbătoresc multicultural Oktoberfest… în luna Septembrie, cum se cuvine. Un Oktoberfest de nota 10, festival dedicat berii, ca un preludiu la culesul poamei. Cu paradă, butoaie alegorice pe masura oaspeților însetați, tirolezi și tiroleze strigând la unison binecunoscuta mantră a berii ‘țiki țaka țiki țaka! Oi, oi, oi!’ Zece zile de iureș și lanțuri de bere rece cu chef și voie buna, într-un Yodelei al carui ecou se-aude pană sus, la Bella Vista. Cazare Sacele, Brasov

Brașoveanu-i pus pe chefuri toamna.

Dupa ce și-a cepuit butoaiele de bere, le rostogolește în pivniță, că de-acuma s-au golit, de-acuma și trece-pe chill mode pentru 5 zile de Jazz & Blues – Festival aflat deja la cea de-a 6a ediție. Între 11 și 13 septembrie, la Centrul Cultural Reduta oaspeții au parte de 10 concerte, 6 formații străine și o seara de Jazz autohton, împreună cu o scurtă istorie și câteva workshopuri.

Dar dacă ai rămas apatic, călătorule, cu gândul la wuerștii de la berar, nu-I niciun bai. Târgul meșteșugăresc ‘Produs în România’ sigur are și bucate. Din 21 până în 23 septembrie poți să te-nfrupți cu pofta din oferta pieței. Și n-ai să poți pleca fără un suvenir meșteșugit de artiștii populari prezenți la târg, care să-ți amintească de sejurul la Bella Vista, cu escapadele-n orașul Tâmpei.